.st0{fill:#FFFFFF;}

Förbered dig inför hösten – redan innan semestern 

 juni 16, 2023

Genom att du förbereder dig inför hösten redan innan din sommarsemester ökar du möjligheterna till att du känner dig lugnare. Det medför att du kan njuta och koppla av helt under din semester. När du sen väl är tillbaka, utvilad och energifylld har du stenkoll på vad du behöver ta tag i först.

Nedan hittar du Mesh Interims egna HR proffs Stina Johansson fyra tips på saker du kan göra innan semestern för att få ut det mesta av din lediga tid och för att förbereda dig på återkomsten.

Planera och organisera

Att planera och organisera inför semestern kan hjälpa dig att känna ett lugn. Detta kan du enkelt göra genom att exempelvis upprätta en checklista över vad som måste göras innan du tar semester och vad som behöver göras när du kommer tillbaka. Att också säkerställa att allt arbete är uppdaterat och att kollegor är informerade om din frånvaro skapar också ett lugn och kan bidra till att du känner dig mer strukturerad och har saker under kontroll.

Förbered en överlämningslista

Att förbereda en överlämningslista till dina kollegor kan hjälpa till att säkerställa att inget arbete faller mellan stolarna under semestern. Så gör en lista över det som kan bli aktuellt att göra även under din frånvaro exempelvis vilka projekt du arbetar med, vilka deadlines som finns och hur man hanterar akuta situationer om det skull uppstå.

Avsluta projekt och delegera arbete

Att avsluta projekt och delegera arbete till kollegor innan semestern kan hjälpa till att minska stressen när man återvänder till arbetet. Genom att slutföra projekt och delegera arbete kan man känna sig mer avslappnad och lugn under semestern och fokusera på att koppla av.

Stäng av jobbmailen

Att stänga av jobbmailen och undvika arbetsrelaterade samtal under semestern kan ha stor påverkan på hur du kommer att kunna lägga fokus på att ladda batterierna. Det kan vara en bra idé att meddela kollegor och kunder att du är borta och vem det kan vända sig till istället för dig under din semester.

Sist men inte minst - njut av ledigheten

Genom att göra dessa fyra relativt självklara sakerna, i god tid, innan du går på semester kommer garanterat göra att du kan njuta av din semester redan från dag ett. Du ger dig själv också det bästa förutsättningarna för att både ladda dina batterier och vara redo att möta en spännande höst.