.st0{fill:#FFFFFF;}

Ladda batterierna under semestern 

 juni 27, 2023

Sommaren och semestern närmar sig med stormsteg. Semestern är en tid då många av oss passar på att ladda batterierna. Vi intervjuade Frida Skoogh som har en bakgrund som personlig tränare och samtalsterapeut. Här delar hon generöst med sig av sina bästa tips i syfte att återhämta sig både fysiskt, mentalt och emotionellt.

Prioritera att vara nära naturen

Frida lyfter vikten av att spendera tid i naturen för att återhämta sig och fylla på batterierna. Hon föreslår att ta promenader i skogen, njuta av havets närhet eller helt enkelt sitta i en park. Utforska omgivningen med alla dina sinnen och att inte göra någonting alls. Tid i naturen har visat sig minska stressnivåerna och kan vara en fantastisk metod för avkoppling.

Fokusera på hälsan

En annan viktig punkt för Frida är att även under semestern prioritera hälsan. Att bry sig om sin hälsa behöver inte betyda att man inte får dricka alkohol och äta snabbmat, men att göra bra val även under semestern är viktigt för ens återhämtning, menar hon på. Under semestern kan det finnas mer tid över som man då kan lägga på träning eller rörelseglädje, så passa på att röra mer på kroppen, säger Frida.

Utforska nya platser och kulturer

Frida tror på kraften i att resa och uppleva nya kulturer. Genom att utforska nya platser under lugna omständigheter kan man få en ny syn på livet, insikter och idéer att ta med framåt. Att dessutom få slippa städa, laga mat, tvätta m.m. kan verkligen ge en skön energiboost.

Umgås med nära och kära

Att tillbringa tid med nära och kära är en viktig del av Fridas semesterplaner. Hon poängterar att ”nära och kära” inte behöver betyda familj och släkt och det finns inga måsten i att ses. Det viktiga är att umgås med personer som du själv mår bra tillsammans med och får ett positivt energiutbyte av. Att ha roligt tillsammans ökar ens känsla av trygghet och det är just då vi fyller på batterierna som bäst, menar Frida.

Minska pressen av att njuta under ledigheten

Fridas sista tips är medvetengöra att det många gånger kan kännas mer stressande med uppmaningen: ”passa på att verkligen njuta nu under semestern!”.  Att skapa sig ett liv där daglig återhämtning, njutning och avkoppling finns är verkligen en nyckel till en hållbar hälsa, menar Frida. Använd gärna semesterperioden till att tydliggöra hur du vill ha det i din vardag framåt och se över vad just du behöver för att förverkliga detta, det skulle jag säga är en givande semester!

Lycka till, hälsar Frida!