.st0{fill:#FFFFFF;}

Värdet av ett nätverk med kollektivt lärande 

 maj 17, 2022

Att befinna sig i en snabbrörlig bransch ställer höga krav på kompetensutveckling genom hela yrkeslivet, inte minst i rollen som interimschef. Men hur ser man till att ständigt hålla sig i framkant, samtidigt som man driver eget företag med allt vad det innebär? Vi har talat med interimschefen Jenny Matsson om att hitta nya forum för lärande på dagens marknad.

Efter att ha samlat på sig erfarenheter från en rad ledande positioner inom inköp, produktion, lager och logistik tog Jenny Matsson steget mot att bli egenkonsult för drygt sju år sedan.
Idag hjälper hon både små och stora bolag att utveckla sina verksamheter och optimera interna processer.

– Det finns en stor efterfrågan på senior kompetens som kan lösa komplexa utmaningar och driva förändringsarbeten. Jag känner att jag har så otroligt mycket att ge och trivs väldigt bra med livet som egenkonsult. Bäst av allt är att få hoppa in och hjälpa andra att implementera processer för att sedan coacha dem till att stå på egna ben. Jag uppskattar också friheten med att vara sin egen chef och kunna styra sin tid mellan jobb och familjeliv, säger Jenny.

Att tillhöra ett sammanhang skapar trygghet

Trots efterfrågan på senior kompetens inom branschen som bland annat brottas med logistikutmaningar är det dock inte helt lätt att hinna säkra nästa uppdrag på egen hand. I samband med att pandemin bröt ut blev Jenny medlem i Mesh Interim Community, vilket hon upplevt skapat trygghet på flera sätt.

– Bland det mest utmanande i rollen som interimschef är att jag inte har tid att sälja in mig själv till nya uppdrag. Genom att vara en del av Mesh delningsekonomi får jag stöttning i att hitta nya spännande möjligheter så att jag kan lägga all kraft på mitt befintliga kunduppdrag, förklarar Jenny och tillägger:

– Mesh Interim är otroligt starka på sin delningsekonomi men är samtidigt så mycket mer än en konsultverksamhet som delar uppdrag. Jag nyttjar framförallt fördelarna med att tillhöra ett sammanhang där jag kan nätverka med likasinnade interimschefer. Som anställd kanske du har medarbetare att bolla tankar med, men som egenföretagare är du ofta ganska ensam.

På vilka sätt nyttjar du kraften i Mesh Interims kollektiva intelligens?
– Jag har använt mig av vårt slutna forum vid ett tillfälle då jag fastnade i ett strategiarbete och fick kontakt med två seniora interimschefer som ville hjälpa mig vidare. Bara vetskapen om att det finns stöd att få känns tryggt, nästa gång kanske jag kan hjälpa någon annan att komma över tröskeln. Tillsammans håller vi en otroligt hög kunskapsnivå som kan hjälpa våra kunder framåt, berättar Jenny och fortsätter:

– Jag nyttjar också nätverksträffarna som en form av vidareutbildning. Som interimschef måste du hålla dig ajour och inom Mesh Interim community får vi möjlighet att dela erfarenheter från våra uppdrag med varandra. Fokuset ligger på ett kunskapsutbyte i form av fördjupning och dialog kring de utmaningar vi inom gruppen står inför.

Vad skulle du vilja säga till dem som är nyfikna på att vara en del av Mesh Interim?

– Mesh Interim Community är ett nätverk med högt i tak som ligger helt rätt i tiden. Du får hjälp med att hitta rätt uppdrag, möjlighet till fler inkomstkällor och ständigt lära dig nytt – samtidigt som du själv berikar vardagen för andra människor.